Streetball 079!

Zoebas heeft samen met Sportief Besteed de Sportimpuls-interventie City Streetball van de Nederlandse Basketbal Bond binnen gehaald! In 2014 waren er ook kleinschalige toernooien op pleintjes, was er in 2016 een 3X3 toernooi in de Oosterpoort en afgelopen zomer activiteiten op 2 pleinen. Het project “Zoebas City Streetball” geeft het bestaande platform Streetball 079 een kans om te groeien.

Met het project verplaatst de basketbalsport vanuit de vier muren van de zaal naar de openbare ruimte en biedt daarmee jongeren uit drie geselecteerde buurten in Zoetermeer in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar de kans te sporten in zijn of haar eigen buurt. Hiermee komen jongeren structureel in beweging door middel van laagdrempelig aanbod op bestaande basketbalpleintjes in de wijk.

Daarnaast focust de interventie en dit project zich op jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar die dreigen uit te stromen uit de vereniging. Streetball 079 biedt deze jongeren een laagdrempelig alternatief in de wijk.

 

Locaties:

Woensdag

Voor de locatie in Buytenwegh wordt er gebruik gemaakt van  het basketbalveldje aan de Carry van Bruggenhove. Dit veldje ligt direct tegenover de basisschool OBS Annie M.G. Schmidt. Zij zullen hier zijn vanaf 10 april van 13:00 – 15:00.

Vrijdag

Voor de locatie in Meerzicht wordt er gebruik gemaakt van het basketbalveldje in het Zwanenbos. Het makkelijkst is om via Kerkenbos 10 naar dit pleintje te lopen. Zij zullen hier zijn vanaf 12 april van 15:00 – 17:00.

Zondag

Voor de locatie in Driemanspolder wordt er gebruik gemaakt van het basketbalveldje aan de Stadhoudersring 5. Dit veldje ligt tegenover vechtsportschool Stichting Budo Kai Sei. Zij zullen hier zijn vanaf 14 april van 14:30 – 16:00.

 

 

 

Volg onze Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

https://www.facebook.com/Streetball079

https://www.instagram.com/streetball079/