• De competitie begint weer!  Beste leden, ouders, vrijwilligers,

  Zoals jullie ongetwijfeld gehoord hebben kunnen we de competitie hervatten. Daar is Zoebas ontzettend blij mee! Er is achter de schermen vanuit het wedstrijdsecretariaat en de bond hard gewerkt om te zorgen dat er weer competitie is. Alle wedstrijden zijn terug te vinden in de Basketball.nl app.
  Spelregels
  Om op een goede en veilige manier weer te mogen spelen zijn er wel een aantal regels waar we ons aan moeten houden: 
  • We houden buiten het veld 1,5 meter afstand;
  • Iedereen ouder dan 13 jaar draagt een mondkapje buiten het veld;
  • Iedereen ouder dan 18 jaar wordt gecontroleerd op het CTB (corona toegangsbewijs). Een uitzondering hierop vormen de vrijwilligers die in de zaal moeten zijn (coaches, scheidsrechters, tafelaars en barmedewerkers). 
  Voor Zoebas betekent dit concreet het volgende: 

  Publiek
  We hebben in de Lijnbaan alleen plaats voor de chauffeurs van de tegenstander. Voor meer mensen is geen ruimte als we 1,5 meter afstand moeten houden. Uitzondering hierop vormen de wedstrijden op het CenterCourt, dan kunnen er wat meer mensen in (MSE-1, M22-1). Publiek zal dus bij de meeste wedstrijden niet zijn toegestaan. De trainers en coaches vangen de teams op bij de ingang en brengen ze weer naar buiten na de wedstrijd.  

  QR-code check
  We zoeken net als afgelopen najaar vrijwilligers die tegen een vergoeding van €15,00 per tijdsblok van 2 uur de controle op het CTB (corona toegangsbewijs) willen doen. Dit is gelijk een kans om iets van een wedstrijd te kunnen zien! Tijdens de wedstrijden blijft de deur gesloten en mag je kijken bij de wedstrijden. 
  Meld je aan via: vrijwilligers@zoebas.nl. Geeft het volgende door: je naam, de dagdelen dat je beschikbaar bent en je rekeningnummer. Je ontvangt daarna via de mail een planning wanneer je bent ingedeeld. 

  Planning wedstrijden en taken
  Het kan zijn dat je ingedeeld staat voor een taak zoals fluiten of tafelen en dat je eigen wedstrijd niet doorgaat. Je taak blijft dan gewoon staan en je wordt verwacht! 

  Let op: het schema voor boeten/ belonen is ook in dit geval nog steeds van toepassing. Bij het niet uitvoeren van jouw taak of het niet regelen van vervanging, kost dit je 15 euro en een wedstrijd schorsing. 

  Omdat er binnen het wedstrijdschema al veel is geschoven en we dan helaas niet kunnen blijven volhouden. Wordt er gevraag om, als er geschoven moeten worden ten gevolgen van een teveel aan besmettingen in een team, zelf aan het wedstrijdsecretariaat met een voorstel te komen. Kijk dan in de app welk weekend zowel jullie team als de tegenpartij nog geen wedstrijd heeft staan.  
  Zoebar
  We openen de Zoebar. We hebben dus ouders nodig om achter de bar te staan. Dit is dan met name vóór de wedstrijd, in de pauze en na afloop. Dit is een mooie  kans om tussendoor te kunnen kijken bij je kind. Vanwege de vele besmettingen en quarantaines verwachten we dat het indelen van ouders lastig is. Daarom vragen we aan de ouders van elk team om onderling te kijken wie dit wil en kan doen. Is er niemand? Dan sluit de bar. We vragen jullie om dit in de groepsapp te regelen en door de coach door te laten geven aan het barteam, zij hebben het nummer. We hoeven geen naam van de ouder, alleen de mededeling dat er iemand komt. 

  Hieronder het schema voor komend weekend. De weken erna volgt dit via de Whats-appgroep. 
  Tot slot 
  Vrijdagavond volgt via de Whats-appgroepen nog een laatste bericht of alles doorgang kan vinden zoals gepland. Zoals jullie begrijpen is de organisatie ingewikkeld en kan er nog van alles gebeuren tussen nu en zaterdag. We hopen op jullie begrip hierbij. 

  Voor velen zal het best nog spannend zijn om deze activiteiten weer op te pakken. Anderen kunnen niet wachten en staan te popelen. Laten we rekening houden met elkaar, respect hebben voor elkaar en vooral samen plezier beleven aan onze leuke sport! 

  Let’s play ball and let’s stay safe! 

  We wensen jullie heel veel basketbalplezier toe! 
  De corona-commissie, technische commissie en het bestuur van Zoebas