• Groeistuipen

  13 mrt 2024
 • Zoebas groeit, een bericht van de voorzitter.


  Van de voorzitter

   

  Groeistuipen

  Het gaat goed met Zoebas, ooit gestart in 1976 met een tiental leden, zijn we inmiddels een basketbalclub met meer dan 300 leden. We zijn daarmee qua ledenaantal de 13de basketbal vereniging van Nederland. En dat is best een prestatie waar we trots op mogen zijn! Met basketbal bieden we een brede groep Zoetermeerse jongeren een uitdagende teamsport aan, waarbij je niet alleen leert basketballen maar ook leert samenwerken en je netwerk vergroot.
   
  Dit jaar zijn we weer flink gegroeid. Zo stonden er afgelopen jaar nog meer dan 3 teams aan aspiranten op onze wachtlijst. Met veel inspanning zijn we erin geslaagd om hen allemaal dit jaar te laten basketballen. Dit is gelukt door de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Onze vereniging staat of valt met vrijwilligers, ze zijn het fundament van onze basketbalvereniging. Onze vrijwilligers werken hard, ze verzetten veel werk. Sommigen doen zelfs meer werk dan we redelijkerwijs van hen kunnen vragen. Toch doen ze het omdat het werk anders blijft liggen. We zijn daar heel dankbaar voor maar we willen voorkomen dat we onze vrijwilligers overbelasten.
   
  En je voelt hem misschien al aankomen; we zijn dus dringend op zoek naar extra vrijwilligers die ons een handje helpen om onze groei in goede banen te leiden. Natuurlijk hebben we trainers en coaches nodig die alles afweten van basketbal maar we zijn net zo hard op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen met de administratie, zaken organiseren, kantine bemensen en noem maar op. Daar hoef je dus geen verstand van basketbal voor te hebben. Dus…
   

  Meld je oma en opa aan bij Zoebas!

   
  Vinden je opa, oma, vader, moeder, vriend, vriendin of wie dan ook het leuk om Zoebas te helpen? Meld ze dan aan bij ons. We gaan graag het gesprek met hen aan om een mooie match te maken zowel qua interesse als tijdsbesteding. Weet jij iemand in je familie en lijkt het haar/hem leuk? We horen het graag!
   
  Daarnaast zijn we heel concreet op zoek naar invulling van de volgende functies:

  • Trainers/coaches
   • Ook zonder uitgebreide basketbal kennis kan je direct voor een team van waarde zijn. Tijdens jouw inzet helpen ervaren trainers je dan ook graag bij het verbreden van jouw eigen basketbal ontwikkeling en hoe deze vervolgens in te zetten als trainer/coach.
  • Contributie administrateur
   • Elk jaar betalen onze leden contributie, zodat wij als vereniging trainingen en wedstrijden kunnen organiseren. Met het oog op het stroomlijnen van dit betaalproces, krijgen we graag hulpen van iemand met administratieve kwaliteiten. Help jij ons elk jaar weer netjes alle contributiegelden te innen? 
  • Leden Barcommissie
   • De “Zoebar”, onze kantine in de thuishal aan de Lijnbaan, zorgt al jaren voor verbinding binnen onze vereniging. Het functioneren van de kantine ligt volledig in handen van vrijwilligers. Heb jij gevoel voor de inkoop, planning en/of gastvrijheid. Dan komen we graag met je in contact. 

  Weet jij iemand die ons een handje wil helpen? Laat het ons weten en neem contact op met bestuurslid Robin Paalvast, mobiel 06 5144 4875 e-mail vicevoorzitter@zoebas.nl
   
  Met sportieve groet,
  Arthur van Hek

 • Dit bericht komt uit onze laast verzonden nieuwsbrief. Deze niet ontvangen? Kijk dan even in je spambox, voeg Zoebas toe aan je vertrouwde afzenders en/of meld je aan via deze link. http://eepurl.com/iq-M_Q