• Vrijwilligers

   

  ALLEEN GAAT SNELLER, MAAR SAMEN STA JE STERKER!

  Wij helpen en steunen elkaar, wij leren en accepteren van elkaar, en samen bouwen wij aan onze toekomst. Wij zijn Zoebas en daar zijn wij trots op! Wil jij ook laten zien hoe trots je bent en wil jij je inzetten voor de vereniging? Kom dan ons team van vrijwilligers versterken!

  Onderstaand vind je een korte lijst met enkele vrijwilligersfuncties die nog niet zijn ingevuld. Staat jouw kwaliteit er niet tussen? Ook dan mag je een mail sturen en aangeven welke taak jij graag zou vervullen!

   

  1. Coördinator Zoebar
  Elke weekend staan er meerdere ouders en vrijwilligers achter de bar. Deze worden gecoördineerd en begeleid door de coördinator van de Zoebar. Dat zegt wellicht niet nog zo veel over de taken van de coördinator, maar zo kort mogelijk omschreven is deze persoon verantwoordelijk voor de Inkoop, planning van de bezetting, bijhouden van verkopen en inkomsten, opmaken van de kassa en het openen/afsluiten van de bar

   
  Je kunt nu dus vast een beeld vormen over wat er gebeurt als hier niemand meer verantwoordelijk voor is. Dit seizoen kwam het helaas al een enkele keer voor door een te kort aan bezetting, dat de bar dicht was. Maar mogen we geen nieuwe coördinator vinden voor de Zoebar, betekend dat dus ook dat ernaast dat er geen barmannen en vrouwen zijn ook geen producten zullen zijn die verkocht kunnen worden en dat de prullenbakken niet meer worden geleegd… 
   

  2. Trainers en Coaches 
  Elke week trainen er meer dan 27 Zoebas teams in verschillende sporthallen in Zoetermeer. De meeste gelukkig onder begeleiding van een trainer/ coach. Maar toch is het elk seizoen weer een uitdaging om de teams te voorzien van een gedegen trainer of coach. 
  Daarom ook dat we nu al een oproep doen naar vrijwilligers die volgend jaar een team willen bijstaan in alle leuke en spannende momenten op en rond om het basketbalveld. Want zonder aanvulling van nieuwe trainers en coaches, kunnen we volgend jaar niet alle teams weer voorzien van de begeleiding die zij verdienen. 
   
   
  3. Leden Technische Commissie 
  De Technische Commissie, afgekort vaak TC genoemd, is ook wel het kloppende hart van onze vereniging. Zonder deze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het organiseren van alles wat er op het basketbalveld gebeurt. Kunnen we als vereniging geen training of wedstrijd aanvangen. Om een beeld te geven van de basis benodigdheden die door de inzet van de TC voor onze leden beschikbaar zijn:
   
  • Basketballen
  • Opgeleide trainers
  • Begeleiding aan trainers
  • Zaalhuur
  • Wedstrijdtenues 
  • Wedstrijdmaterialen als scoreboards
  • Inschrijven van teams in competities
  • Opgeleide scheidsrechters
   
  Met dit lijstje zie je enkel nog de zichtbare en op de voorgrond aanwezige bezigheden van de TC. Daarnaast zorgen zijn voor een tal van andere noodzakelijkheden voor onze vereniging. Je kunt je dus voorstellen dat die niet door slecht 1 of 2 mensen kan worden uitgevoerd. 
   
  Door het verloop binnen deze commissie zijn we dus ook opzoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers die bij gaan dragen aan het mogelijk maken van al deze dingen. Want zonder, zal er dus niet gebasketbald kunnen worden volgend seizoen. 
   

  4. Contributie Administrateur 
  Als lid van Zoebas wordt van je verwacht dat je contributie betaald en dat is maar goed ook. Zonder de contributie zijn we niet instaat om bijvoorbeeld de sporthallen te huren en teams in te schrijven bij de bond. Want ja, helaas brengt dat ook kosten met zich mee.
  Elk seizoen proberen we dus zo goed als mogelijk de leden te informeren en de mogelijkheid aan te bieden om de contributie te voldoen. Dit gaan op het moment via ClubCollect. Het is nogal eens een werk om alle informatie daar goed in te zetten, de betalingen aan te maken en te controleren.

  Om te zorgen dat dit voor de leden elk seizoen nog beter verloopt zijn we dus ook dringend op zoek naar een vrijwilliger die dit traject wilt gaan optimaliseren en uitvoeren. 


  Ben of ken jij degene die zich voor onze vereniging wil gaan inzetten in een van deze, of andere rollen. Neem dan contact op met de secretaris via secretaris@zoebas.nl